Om demons

Forældreinfo

vil dit barn spille amerikansk fodbold?

Så sidder du sikkert med en helt masse spørgsmål. For det er jo en voldsom sport med masser af skader er det ikke? Og hvad med udstyret?
Bare rolig, vi ved hvordan det er at være ny, og vi skal nok hjælpe. Læs videre og find ud af hvad der skal til for at dyrke verdens bedste sport.

Nej, amerikansk fodbold er ikke specielt farligt.
Det er en sport hvor der bliver gået til den, og der er masser af fysisk kontakt, men man bliver ikke oftere skadet end i andre idrætsgrene. Der er både regler og udstyr der skal forhindre skader og ulykker, og vi gør meget ud af at træne spillerne i den korrekte teknik, der undgår uheld for både spiller og modstander.
Du vil derimod opleve at amerikansk fodbold er et helt unikt fællesskab, hvor man lærer vigtigheden af tillid og samarbejde, og hvor der er plads til alle.

Ungdomsårgangene i amerikansk fodbold er inddelt som følger:
Mikro (U10), Mini (U12), Kadet (U14), Development (U16) og Junior (U19)
Aldersgrupperne følger folkeskolens klassetrin, så oprykning sker altid efter sommerferien. Det er dog altid spillerens fødselsår der afgør hvilket hold man tilhører, men de fleste på f.eks. Mini-holdet (U12) vil gå i 5. eller 6. klasse. Hver sommer vil de ældste spillere på et hold således rykke videre op på næste årgang. Det år en spiller fylder 13 år spiller man Mini i foråret, og rykker op til Kadet efter sommerferien.

Træningstiderne for alle vores ungdomsspillere er tirsdag og torsdag fra 1730-1900.
Vi forventer at spillerne er omklædt og klar når træningen starter. Træningstiderne er de samme både sommer og vinter, og vi træner udendørs hele året.
Amager Demons råder over både en sommerbane og en vinterbane. Det betyder at vi to gange om året holder flyttedag, og skifter træningssted.

Fra ca. 1. april og indtil efterårsferien spiller og træner vi i Travbaneparken ved Amagerhallen på Løjtegårdsvej 62. Efter efterårsferien og indtil april foregår træningen på vores kunstgræsbane ved Tårnby Stadion på Gemmas Alle 41. Træningstiderne er de samme både sommer og vinter og begge steder er der mulighed for omklædning og bad.

Klubbens ferieperioder følger folkeskolerne i Tårnby Kommune. Det betyder at der er træningsfri i vinterferie, sommerferie, efterårsferie og juleferie, men vi træner på helligdage medmindre andet meldes ud.

Stævnesæsonen går fra april til oktober.For de yngste spillere er der ikke en turnering eller liga som i mange andre sportsgrene, men i stedet en række af stævner hos de forskellige klubber, hvor der spilles på kryds og tværs. Der bliver heller ikke talt point eller kåret en vinder, men hvert år kåres Årets Klub på de forskellige årgange.
Først når spillerne bliver 14-15 år begynder de at spille turneringer.

Stævnerne vil som udgangspunkt altid være på Sjælland, dog sluttes sæsonen af i oktober med et stort landsdækkende stævne som kan være på Sjælland, Fyn eller i Jylland.
Information om stævnerne finder du løbende i dit holds Facebookgruppe.

Når du er tilmeldt kan du få låneudstyret med hjem efter træning.
Det er gratis at låne udstyr i prøveperioden, og derefter koster det 100 kr. om måneden.
Prisen opkræves sammen med dit kontingent to gange om året. Hvis du i stedet ønsker at købe dit eget udstyr, anbefaler vi at du besøger MVP Sportsgear. De har et stort udvalg af udstyr online og kan give dig råd og vejledning inden du bestiller.
Udover hjelm og skulderbeskytter som du kan leje af klubben, skal du selv købe en tandbeskytter og et par fodboldstøvler. Til stævnerne skal du yderligere have beskyttelse til knæ, lår, hofte og haleben. Det nemmeste er at købe specielle bukser (girdles) hvor det hele er samlet.

Vi opkræver kontingent to gange årligt, 1. januar og 1. juli.
Når din prøveperiode er overstået modtager du din første opkrævning, som vil dække den resterende halvårsperiode.
Du må meget gerne tilmelde betalingen til BetalingsService, da det både er lettere og billigere for os.

Kontingentprisen pr. 1. januar 2023 er:
Mikro, Mini & Kadet: 1350,00 kr. halvårligt.
Development & Junior: 1450,00 kr. halvårligt.
Senior: 2150,00 kr. halvårligt.

Hvert hold har sin egen Facebookgruppe.
Det er her al informationom træning, stævner, ferie m.m. bliver annonceret. Facebookgrupperne hedder alle “Amager Demons” efterfulgt af årgangen, f.eks. Mini, Senior eller Flag.
Det er vigtigt at du tilmelder dig og følger aktivt med i dit barns gruppe, så du ikke går glip af vigtig information.
Du er selvfølgelig også altid velkommen til at spørge en træner hvis der er noget du er i tvivl om.

En klub som Amager Demons kan kun fungere med hjælp fra både medlemmer og forældre.
Nogle har valgt at påtage sig den store opgave at sidde i bestyrelsen eller være trænere, men der er masser af mindre, men lige så vigtige opgaver hvor både spillere og forældre kan hjælpe til. Det kan være hjælpetræner, holdleder, dommer, hjælp til kampe og stævner, fotografering og meget andet.
Derfor er det afgørende for klubbens eksistens at alle bidrager med en lille smule hjælp i løbet af en sæson. For langt de fleste vil det blot dreje sig om en enkelt dag, hvor man skal i arbejdstøjet, men for dem der har lyst og tid, er der rig mulighed for at involvere sig endnu mere.

Uanset om du ved meget om amerikansk fodbold eller det er første gang du møder sporten, så er der en opgave du kan
klare. Og har du mod på mere, så sørger vi for oplæring og uddannelse hvor det kræves. Bestyrelsen sørger for at der laves arbejdsskemaer i god tid, så du ved hvornår du skal hjælpe til og hvad din opgave er.
Disse arbejdsskemaer dækker kun de obligatoriske opgaver i forbindelse med klubbens drift og afvikling af kampe.

Derudover er det vores filosofi at det er medlemmerne der skaber klubben. Det betyder at jo mere medlemmer og
forældre involverer sig og hjælper til, jo sjovere og federe bliver det at spille amerikansk fodbold i Amager Demons.

er du klar til at spænde hjelmen?

Har du fået svar på alle dine spørgsmål og er du klar til at prøve amerikansk fodbold?
Tryk på knappen herunder og start din gratis prøvemåned!

Scroll to Top