Frivillig

Bliv Frivillig

vi har brug for din hjælp

Alle idrætsforeninger har brug for frivillig hjælp til et utal af opgaver, og vi er ingen undtagelse. Både spillere og forældre bliver opfordret til at deltage i det frivillige arbejde, men alle er mere end velkomne til at være med, også selv om man ikke er aktiv spiller eller forælder. Alt for mange vælger desværre at forsvinde helt når de ikke længere er aktive. Det er rigtig ærgerligt, fordi både vigtig viden og erfaring forsvinder sammen med dem, hvor de i stedet kunne være en del af udviklingen og styrke klubben ved at bidrage med bare en lille smule tid.
Savner du et fællesskab hvor vi brænder for det vi laver, så er der mange gode venskaber og oplevelser i vente. Hvis du elsker amerikansk fodbold, men ikke selv kan eller har lyst til at spille, så kan du stadig være med helt derinde hvor det sker, som frivillig i Amager Demons.

træner

Trænergerningen kræver først og fremmest interesse og entusiasme for sporten. Jo mere du allerede ved om reglerne jo bedre, men du kan faktisk godt lære det hen ad vejen hvis du er helt ny, så kommer du med en vilje til at lytte og lære af de mere erfarne trænere, kan vi sagtens finde plads til dig. 

Helt nye trænere starter på vores ungdomshold, og kommer inden længe på den grundlæggende træneruddannelse hos Dansk Amerikansk Fodbold Forbund.
Har du tidligere erfaring som træner, uanset niveau og uddannelsestrin, kan du selvfølgelig fortsætte din trænerudvikling der hvor du slap.

Så vidt muligt lader vi alle trænere følge en bestemt årgang, så både trænere og spillere får et tæt tilhørsforhold. På den måde letter vi overgangen når spillerne rykker op, og trænerne gennemgår en naturlig progression, og kan løbende dygtiggøre sig med flere trænerkurser på højere niveau.

Som træner i Amager Demons kompenseres du som udgangspunkt iflg. reglerne om skattefri godtgørelse med 500 kr./md..
Derudover får du betalt uddanelse gennem DAFF og DIF, samt en pakke klubtøj når du starter.
Du skal regne med at bruge ca. 4-5 timer om ugen, samt tid til kampe i løbet af sæsonen.

Scroll til bunden af siden og kontakt os hvis du vil høre mere.

dommer

Dommergerningen anses som en af de vigtigste frivillige opgaver i Amager Demons, og derfor er vi altid på udkig efter flere interesserede til at løfte denne vigtige og udfordrende opgave. Hvis du synes amerikansk fodbold er en spændende sport, og gerne vil lære reglerne bedre at kende, så er dommerjobbet måske noget for dig. 

Der er flere kategorier af dommere, hvilket gør det meget nemt at komme i gang. Det første dommerbevis kan opnås via et gratis e-learning forløb, og giver adgang til at dømme ungdomskampe i U10, U12 og U14 rækkerne.
Har du mod på mere kan du dygtiggøre dig på flere dommerkurser der giver adgang til at dømme på højere niveau.
Vi har i Amager Demons en række erfarne dommere, som hellere end gerne vil hjælpe dig med at komme godt i gang – en slags sidemandsoplæring og støtte til hurtigt at blive en dygtigere dommer.

Som dommer får man udbetalt et skattefrit honorar på mellem 250-330 kr. pr. kamp samt transportudgifter. Du får også udleveret særligt dommertøj.
Du er ikke forpligtet til at dømme et vist antal kampe, så du kan tilmelde de opgaver du har tid og lyst til. Men pas på, det kan være du bliver bidt af det.

Scroll til bunden af siden og kontakt os hvis du vil høre mere.

medic

Amerikansk fodbold er en kontaktsport med fede tacklinger, og ligesom i al anden sport, er der risiko for skader. Det er her vores medics kommer på banen, bogstaveligt talt.

Som medic har du mange forskellige opgaver, men fælles for dem alle, er at du sikrer spillernes ve og vel. Opgaverne består for eksempel i at sørge for væske til spillerne, have et vådt håndklæde klar til varme dage, være klar med plaster og forbinding hvis nogen bløder, massage før og under kampen, tape skader og skadesvurdering.

Hvis du er under uddannelse eller er uddannet inden for det sundhedsfaglige, kan du få en  masse god og relevant erfaring som medic. Du skal dog ikke holde dig tilbage hvis du ikke er sundhedsfaglig. Har du lyst til at hjælpe spillerne, klæder DAFF’s medic kursus dig godt på. Du vil her lære om de almene skader, vurdering og undersøgelse heraf, samt behandling.

En medic modtager et skattefrit honorar på 250 kr. pr. kamp, men vigtigst er den gode erfaring, de fede oplevelser helt tæt på sidelinjen hvor det hele sker, og ikke mindst en kæmpe taknemlighed fra spillerne og hele holdet.

Scroll til bunden af siden og kontakt os hvis du vil høre mere.

holdleder

Alle hold i Amager Demons har brug for lidt ekstra hjælp. Trænerne har altid nok at se til med at holde øje med spillerne på banen, lægge taktik og styre slagets gang, både til træning og til kamp.

Som holdleder er der mange store og små praktiske opgaver, hvor man kan deltage i arbejdet og aflaste både trænere og spillere. Det kræver ikke den store fodbold viden, og opgaven kan spænde fra at være den der planlægger hvem der vasker tøj, tager frugt med eller planlægger transport i forbindelse med udekampe, til limen der holder sammmen på det hele når tingene bliver hektiske. Du  bestemmer selv hvor meget ansvar du påtager dig. Al hjælp er værdsat.
Som holdleder bliver du en central og vigtig del af holdet, og arbejder tæt sammen med holdets trænere.

På vores ungdomshold er det typisk forældre der påtager sig opgaven, men alle kan være med. Brænder du for planlægning og eksekvering af praktiske opgaver, er det måske lige netop dig der bliver en fantastisk holdleder.

Opgaven som holdleder aflønnes med masser af gode oplevelser, og du får selvfølgelig en pakke klubtøj når du starter.
Tidsforbruget varierer alt efter dit engagement, men som udgangspunkt er holdlederen uundværlig til holdets kampe. De fleste hold har 6-8 kampdage fra april-oktober.

Scroll til bunden af siden og kontakt os hvis du vil høre mere.

"hjemmeholdet"

Har du tid og overskud i din hverdag, og vil du gerne udvide dit sociale netværk som frivillig i en lokal idrætsforening? Der er masser af opgaver i forbindelse med vores hjemmekampe som ikke kræver viden om eller erfaring med amerikansk fodbold. Opgaver som lige så godt kunne være i en almindelig fodbold- eller håndboldklub, men som er afgørende for at spillere og tilskuere kan få en mindeværdig oplevelse. Vi har altid brug for flere hænder til at hjælpe med alt det praktiske, så har du lyst til at give en hånd så er Hjemmeholdet noget for dig.

Det er svært at beskrive alt hvad Hjemmeholdet gør, for det kan være lige præcis det som du selv byder ind med. Har du lyst til at bage kage til en hjemmekamp, så bliver det med garanti værdsat. Vil du gerne helt tæt på banen og være hjælper, så er der også mulighed for det. Fælles for opgaverne er at du selv bestemmer hvornår du kan være med og hvad du kan hjælpe med.

Typiske opgaver for Hjemmeholdet til en hjemmekamp er klargøring af omklædningsrum, opstilling af baneudstyr, indkøb til boden, salg af mad og drikke, frivillige officials og bolddrenge, oprydning efter kampen, og sikkert meget mere. Der er til alle hjemmekampe desuden en koordinator fra klubbens bestyrelse som holder styr på alt det praktiske omkring dig, så du kan fokusere på den opgave du har meldt dig til.

Scroll til bunden af siden og kontakt os hvis du vil høre mere.

fotograf

Brænder du for fotografering eller video? Som fotograf er du tæt på hvor tingene sker, og med til visuelt at dokumentere kampene. Du skal have et øje på hver finger for at fange de spændende og interessante momenter i spillet, snappet, afleveringen, tacklingen, spilleren der ligger vandret i luften for at gribe bolden, glædesrusen ved scoringer – alt det der gør sig godt på billeder.

For at få de gode billeder, handler det rigtig meget om at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og det kan være en sport i sig selv. Det går nogle gange rigtig stærkt og det kan være svært at følge med i søgeren hvor bolden rent faktisk befinder sig, eller spillere og dommere der løber foran ind foran kameraet. Det kræver også is i maven når der kommer en flok spillere spurtende i retning mod en. Så handler det om bare at holde sig i ro, så skal de nok forsøge at navigere uden om dig.

Kan du lide at tage action billeder, så er amerikansk fodbold helt klart en sportsgren der er værd at kaste sig ud i som fotograf, og spillerne elsker at se sig selv i aktion på billeder efterfølgende, så dit arbejde er altid værdsat, uanset om du tager stillbilleder, videofilmer kampen fra vores stillads, eller laver videodokumentar under kampen. 

Scroll til bunden af siden og kontakt os hvis du vil høre mere.

 

bestyrelsen

Har du lyst til at være med helt derinde hvor beslutningerne træffes? Har du ambitioner for Amager Demons, og vil du være med til at indfri dem? Så er du meget velkommen i bestyrelsen, hvor vi altid har plads til flere energiske medlemmer. 

Bestyrelsen i Amager Demons er primært ansvarlig for at foreningen overholder og lever op til alle krav og forventninger fra bl.a. kommune og forbund. Derudover er det bestyrelsens opgave at udvikle Amager Demons i tråd med medlemmernes ønsker indenfor de gældende vedtægter og budgetter.
Bestyrelsen mødes fysisk mindst 6 gange årligt, og arbejder mellem møderne med forskellige opgaver og i diverse udvalg.

At sidde i bestyrelsen er ikke kun at sidde til møder og stemme om nye idéer. Det kræver en god portion arbejdsvillighed, og du skal både være i stand til at tage ansvar og også være god til at samarbejde. Bestyrelsen varetager mange forskellige praktiske opgaver i foreningen, så der er helt sikkert også en opgave du er god til.
For den rette person er det enormt givende at være med til at skabe nye muligheder for alle klubbens medlemmer. Vi er altid klar til at hjælpe hinanden når vi har brug for det, og vi sætter stor ære i at gøre vores bedste for klubben og medlemmerne.

Scroll til bunden af siden og kontakt os hvis du vil høre mere.

er du klar til at give os en hånd?

Har du fundet en opgave du kunne tænke dig at høre mere om? Eller er du allerede klar til at tage klubtrøjen på og blive en del af vores entusiastiske fællesskab? Tryk på knappen herunder og fortæl os hvordan vi kan hjælpe dig i gang.

Scroll to Top